Kurumsal Fontlar
Bu içeriğimizde kurumsal fontları siz değerli takipçilerimize aktarmaya çalışacağız. Grafik tasarımda ve özellikle kurumsal kimlik tasarımında kullanılacak olan fontların, kurumsal ve ciddi olmaları gerekmektedir.
Logo tasarımı, kurumsal kimlik tasarımı ve grafik tasarımın hemen her alanında, marka algısına göre, kurumsal ve ciddi fontlar kullanılmalıdır.
Eğer bir grafik tasarımcıysanız ya da marka sahibi bir girişimciyseniz, kurumsal ve ciddi bir markada kullanılması gereken fontları mutlaka bilmelisiniz.
Kullanabileceğiniz ve en popüler 5 kurumsal fontu sıralamaya başlamadan önce, dilerseniz gelin, kurumsal fontlar hangi markalarda kullanılırlar ya da kullanılmalıdırlar, bu sorunun yanıtını verelim.
Kurumsal Fontlar Nerelerde Kullanılır?
Kurumsal fontlar, adından da anlaşılabileceği üzere, kurumsal ve ciddi markalarda kullanılırlar ya da kullanılmalıdırlar.
Eğer, kurumsal bir marka oluşturma niyetindeyseniz, söz konusu kurumsal fontların ciddiyetinden ve görsel imajından istifade etmelisiniz.
Markanızın Tasarımlarında Kullanabileceğiniz 5 Kurumsal Font
1) Helvetica
Grafizula.com olarak bizce, Helvetica ve Helvetica font ailesi, kurumsal, ciddi ve güzel fontların başında gelmektedir.
Helvetica font ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek isteyen değerli takipçilerimiz Helvetica Font Nedir başlıklı içeriğimizi ziyaret edebilir, bu kurumsal font ile ilgili çok daha ayrıntılı bilgiler edinebilirler.
Helvetica font özellikle, firmaların, şirketlerin, kurumların, kuruluşların; kısacası markaların, logo tasarımları, kurumsal kimlik tasarımları, ambalaj tasarımları, poster tasarımları başta olmak üzere, pek çok tasarım öğesinde kullanılır.
Helvetica, temiz, düzgün ve abartısız tasarımı ile markalara kurumsallık ve ciddiyet katar.
2) Futura
Futura font da son derece ciddi, kurumsal ve temiz bir fonttur. Futura font ailesi, kurumsal ve büyük markalara değer katabilir.
Kurumsal bir marka sahibiyseniz ya da bir kurumsal bir firmaya çalışan bir görsel iletişim tasarımcısıysanız, tüm resmi evraklarınızda futuranın minimal tasarımından faydalanabilirsiniz.
3) Coolvetica
Tamamen ücretsiz bir font olan Coolvetica, poster tasarımları, logo tasarım ve kurumsal kimlik tasarımlarında kullanılabilir, temiz bir fonttur.
Tıpkı adı gibi son derece “cool” bir fonttur. Bu fontu, gerek grafik tasarımcı meslektaşlarımıza ve gerekse marka sahiplerine tavsiye ediyoruz.
4) Roboto
Roboto font, ticari kullanım da dahil olmak üzere ücretsiz bir fonttur. Grafik tasarımcı meslektaşlarımızın bunu dikkate almaları bu noktada önemli.
Zira, bu denli temiz, düzgün ve kurumsal bir font olan roboto font ailesini, tüm işlerinizde ücretsiz bir biçimde ve gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
5) Verdana
Kurumsal ve ciddi markaların sıklıkla tercih ettiği fontların başında gelen verdana font ailesi, özellikle kurumsal kimlik tasarımlarında çokça kullanılmaktadır.
Okunaklı, ciddi ve kurumsal bir font olan verdananın kullanım alanı, yalnızca kurumsal kimlik tasarımları ile sınırlı değildir.
Poster tasarımı ve ambalaj tasarımlarındaki içerik bölümlerinde verdana fontu sıklıkla görürüz.
Sonuç
Kurumsal fontlar, ciddi, büyük ve kurumsal diye tanımlayabileceğimiz markalar tarafından kullanılırlar.
Eğer markanızı kurumsal ve büyük yapma gibi bir iddianız varsa, tüm görsel işlerinizde kurumsal fontları kullanmanızı öneriyoruz.
Öte yandan kurumsal fontlar, yalnızca 5 adet değildir. Pek çok kurumsal ve ciddi font bulunmaktadır. Ancak, bizler, burada en çok bilinenleri ve kullanılanları aktarmaya çalıştık.
Her zaman olduğu gibi, konu ile ilgili ya da konu dışı merak ettiklerinizi bizlere sorabilirsiniz.
Bilgi meraktır.
Saygıyla.
Kreatif Direktör